Hva er Medical Qigong?


 

Medical Qigong er en effektiv form for trening som bygger på kunnskap om kroppens energistrømmer og evnen til å påvirke disse gjennom bevegelser. Denne treningsformen har eksistert i Kina i flere tusen år. Qigong er også en terapiform på lik linje med akupunktur og inngår som en del av Tradisjonell Kinesisk Medisin (TCM). Qigong er omtalt i American Journal of Acupuncture som "akupunktur uten nåler".

TCM bygger på at kroppsenergien sirkulerer gjennom bestemte kanaler eller meridianer. Ifølge TCM er blokkert Qi i en slik meridian, et uttrykk for en ubalanse og den kan føre til sykdom i forskjellige tilknyttede organer. Qi står for energi og er den livskraft som finnes i alt som lever. Gong står for bevegelse, lek og være en del av. Gjennom spesielle repeterende bevegelser aktiveres akupunkturpunktene i våre meridianer og energien vil flyte fritt.

Qigong er energetiske øvelser som øker blodsirkulasjonen og stimulerer muskler, ledd og sener. Bevegelsene er myke og langsomme. Kombinasjonen av øvelser og pusteteknikk gir en god flyt av energi i kroppen.

For noen blir det å trene Qigong en livsstil, for andre noe en gjør en gang i blant. En føler seg vel, gjerne opplagt og våken når en trener Qigong. Regelmessig trening gir fri flyt av energi som igjen fører til god helse.